BBMUSICA Kft. zenei honlapja
„az igényes zene szolgálatában…”

Korábbi hírek >

Legfrissebb hírek

2014.09.12 19:00
Jótékonysági koncert

2014.09.12-én Ausztriában adtunk koncertet, Jan Zöhrer leukémiás kisfiúért. A bevételt a kisfiú kezelésére ajánlották fel a szervezők. Ezúton is kívánunk neki mielőbbi gyógyulást!

2014.01.04 18:00
Újévi koncert

Különleges volt a hagyományos újévi koncert, melynek január 4- én a Csili Művelődési Központ adott otthont. Ez volt a 15. ilyen rendezvény, amely egyben megnyitója is volt Pesterzsébet 90 éves születésnapja alakalmából 2014- ben szervezendő ünnepségsorozatnak. Ebből az alkalomból az elműlt 9évtized legismertebb zeneszámait és táncait hallhatták- láthatták a koncertre meghívott vendégek.

2014.01.03 08:39
Óévbúcsúztató a Gaál Imre Galériában

Óévbúcsúztató koncertet tartott a BB Musica együttes a Gaál Imre Galériában. Balásházi Bálint zongoraművész, zenepedagógus, és két fiatal énekművész, Barlay András (bariton) és Újhelyi Andrea (szoprán) örvendeztette meg a közönséget Mozart, Donizetti, Puccini, Rossini műveivel.

UTUNK A ZENÉHEZ...

Újhelyi Andrea

lírai szoprán

    1986-ban születtem Budapesten. Nem mondhatom, hogy zenész családban nőttem fel, de a zene mindig is jelen volt az életemben. Édesanyámmal kiskoromtól kezdve átszőtte napjainkat az éneklés, amikor volt egy kis ideje, szívesen énekelt velem.  Úgy gondolom, ez nagy hatással volt a későbbiekre. Míg más játékot, én furulyát kértem karácsonyra. Néhány év hegedű-tanulás után, édesapám javaslatára és bíztatására kezdtem el énekelni tanulni. Később társaimmal megalapítottuk az „Operett Ifjú Csillagai”-t, műsort adtunk a „Nyár a Lánchídon” című rendezvénysorozaton, valamint számos bálon.

2008-ban részt vettem a „Das Land des Lachelns” turnén. Vendég művészként szerepeltem a La Stella Opera Stúdió Gálaestjén, a pesterzsébeti Szép Korúak Színi Stúdiójának operett estjén, valamint a váci Püspöki Palotában.

2011-ben a II. Országos Operett Versenyen II. helyezést értem el. A zsűri elnöke Ötvös Csilla operaénekesnő volt.

„Az életem egy film, aminek én vagyok a főszereplője. Azonban betétdal nélkül még a némafilm sem teljes. A zene ad fényt, színt, sőt kedvet az életnek." (Douney)

 

Barlay András

bariton

   1976-ban születtem Budapesten, zenekedvelő családban. Dédnagyapám, Barlai Ervin, akit a sors, pontosabban a magyar történelem viharai a Felvidékről Budapestre vetett, kiváló hegedűs volt. Sajnos tehetségét csak amatőr szinten bontakoztathatta ki, a szülei más pályára szánták, így erdőmérnök lett. A zene iránti rajongása élete végéig elkísérte. Nagymamám mesélte, hogy amikor haldoklott, utolsó szavai is ezek voltak: „Olyan gyönyörű zenét hallok”. Sokszor gondolok arra, hogy talán akkor már az angyalok karát hallotta énekelni...

Fia, Barlai Zoltán az, akitől a Hangot örököltem. Sajnos nagyapám is az elvárásoknak megfelelően „komolyabb” hivatást választott, de tudom, hogy ifjúkorában telezengte dalaival a zalai erdőket. Utam a zenéhez, vagy helyesebben az, ahogy a zene rám talált, újból és újból felbukkant az életemben, azt jelenti számomra, hogy van valami célom, feladatom itt a Földön. Vallom, hogy a zene a Lélek, az Egész rezdülése. Az öröm pedig az, amikor ezt a rezdülést mások számára hallhatóvá teszem.

2010-ben az I. Országos Operett Versenyen II. helyezést értem el. A zsűri elnöke Pitti Katalin operaénekesnő volt.

 

Balásházi Bálint

zongoraművész

  1979-ben születtem Budapesten. Családomban a magyar kultúra iránti elkötelezettségnek évszázados hagyománya van. Felmenőim között található Balásházy János reformkori gondolkodó, akinek életműve számunkra példaértékű. A művészet, az alkotás öröme jelen van mindennapjainkban, tükröződik nagyapám kézzel készített intarziás stílbútoraiban, bátyám szobraiban, festményeiben.

Kiskoromtól fogva a zene érdekelt, melynek szeretetét édesapám plántálta el bennem. Ő maga is zongorázik, mérnökemberként a zene technikai részével is foglalkozik. Az első hangokat az általa készített orgonán szólaltattam meg. . Édesanyám „elfogulatlan” véleménye szerint zenei tehetségem korán megmutatkozott, amikor az óvodából hazaérkezvén még kabátban, az első utam ehhez az orgonához vitt, és az „útközben költött" művet játszottam el rajta szüleimnek.

A kultúra szolgálatában

A magyar Kultúra Apródja-ként elkötelezett híve vagyok a zenei nevelésnek. Tanítok, kórust- és zenekarokat irányítok, koncerteket szervezek. Célom, hogy minél több gyermek és felnőtt találjon örömet és egy életre szóló lelki élményt a komolyzenében.

"Azért legfontosabb a zenei nevelés, mivel a ritmus és összhang merül alá leginkább a lélek mélyébe, és a legerősebben ragadja meg azt, szépérzetet támasztva benne… és mivel a rút alkotást a zenében nevelt ember érzi meg és – méltán háborogva – a szépet dicséri és örömmel a lelkébe fogadja, s belőle táplálkozva maga is széppé és jóvá válik.” Platon