BBMUSICA Kft. zenei honlapja
„az igényes zene szolgálatában…”

Korábbi hírek >

Legfrissebb hírek

2014.09.12 19:00
Jótékonysági koncert

2014.09.12-én Ausztriában adtunk koncertet, Jan Zöhrer leukémiás kisfiúért. A bevételt a kisfiú kezelésére ajánlották fel a szervezők. Ezúton is kívánunk neki mielőbbi gyógyulást!

2014.01.04 18:00
Újévi koncert

Különleges volt a hagyományos újévi koncert, melynek január 4- én a Csili Művelődési Központ adott otthont. Ez volt a 15. ilyen rendezvény, amely egyben megnyitója is volt Pesterzsébet 90 éves születésnapja alakalmából 2014- ben szervezendő ünnepségsorozatnak. Ebből az alkalomból az elműlt 9évtized legismertebb zeneszámait és táncait hallhatták- láthatták a koncertre meghívott vendégek.

2014.01.03 08:39
Óévbúcsúztató a Gaál Imre Galériában

Óévbúcsúztató koncertet tartott a BB Musica együttes a Gaál Imre Galériában. Balásházi Bálint zongoraművész, zenepedagógus, és két fiatal énekművész, Barlay András (bariton) és Újhelyi Andrea (szoprán) örvendeztette meg a közönséget Mozart, Donizetti, Puccini, Rossini műveivel.

Referenciák

 

RÓLUNK ÍRTÁK:

MARITIME MAGEZINE CANADA (Új-skóciai on-line magazin)

OLASZ DALEST (Pesterzsébeti újság)

SZALON-EST „Szív, lélek, muzsika” (Pesterzsébeti újság)

NÖN Niederösterreichische Nachrichten (Woche 34/2010 TREFFPUNKT) 

MERLIN SZÍNHÁZ - Jótékonysági koncert egy beteg kisfiúért 

LAJTHA LÁSZLÓ AMI (Pesterzsébet)

 

MARITIME MAGEZINE CANADA (Új-skóciai on-line magazin)

Andras Barlay and Balint Balashazi.
While taking a welcome rest in the kitchen of the Fisherman's Life Museum I happened to hear a sublime voice singing in the inner part of the house – thinking it was a disc playing of Pavarotti – I sat back and listened until someone said it was a real live singer! 
There in the living room of this old house were two young men, one playing the vintage pump organ and the other singing - giving a concert to approximately ten people crowded into the tiny family room. It was breathtaking and spine tingling – after each song the room erupted with cheers and bravos. Who were they? Andras Barlay (the singer – a baritone soloist) and Balint Balashazi (a choir master and a classical pianist)- young Hungarian musicians from Budapest. 

 

 

 
They had just played in a concert in Welland, Ontario – in the church of. Our Lady of Hungary - and were now touring Nova Scotia. They stopped by the Fisherman's Life Museum as visitors and gave us this wonderful impromptu concert. We were truly priviledged to hear these young men perform and hope that next year they will come back to Nova Scotia and perform again.

 

 

Contact e-mail: info@bbmusica.com
Visit YouTube to listen to a performance http://youtube.com/user/BBmuusicduo

Olasz dalest

2009. május 7. Gaál Imre Galéria

 

Kodály szerint a legszebb hangszer, az emberi énekhang csendült fel május 7-én a Gaál Galériában. Teltházas hangversenyen igazi tavaszi, vérpezsdítő hangulatot hozva a falak közé. Barlay András énekes és a Canto Armonico Kamarakórus voltak az est főszereplői. Zongorán közreműködött Balásházi Bálint, a Lajtha Zeneiskola tanára, a kórus művészeti vezetője Rózsavölgyi Ildikó, a József Attila Általános Iskola tanára. Az olasz barokkon és romantikán keresztül eljutottunk a közismert nápolyi dalokig. Barlay András a József Attila Általános Iskola zenei tagozatára járt, és most, mint szóló énekes mutatkozhatott be a közönségnek színvonalas műsorával. A kórusban láttam volt zeneiskolás növendékünket, illetve kollégáink is lelkesen együtt énekelnek velük. Érdemes tehát zenét tanítani, mert később beérik a gyümölcse, érződik a hatása. Jó érzés tudni, hogy a zeneiskola munkája korokat ölel fel, és múlhatatlan igényeket alakít ki az életben.

(Tassonyiné - Szépföldi)

Barlay András olasz romantikus dallamokkal nyitott, majd eljutott a közismert nápolyi melódiákig

 

Szív – lélek – muzsika

Izgatott hölgyek, urak és gyermekek szaporázták a lépteiket a Gaál Imre galéria felé. A sietség oka, hogy megint különleges csemegét ígértek a rendezők: Dupont márkiné szalonjában, március 18-án a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény jótékonysági estjét tartották.

Igen, Párizsba érkeztünk, oda, ahol a márkiné szalonjában Chopin koncertezik, ahol nemcsak koncertet kapunk, hanem teljes színházi előadást! Itt van Clara Wieck, Alexander Dupont, Chopin és barátja, ahol még Schumann muzsikáját is megidézik. A zenés prózai műben ötletesen alakítottak, szinte lubickoltak szerepeikben a közreműködők. Dicséret illeti a mű szerzőjét, rendezőjét, Szabó Erikát, és az est zenei közreműködőit: Balásházi Bálint - aki megálmodta ezt az estét - zongorajátékával elkápráztatta a közönséget, Csóka Gabriella – fuvola, Pável Edit – hegedű, Barlay András – ének hallhattuk, a prózai szerepekben Barlai Szabó Endrét, D. Udvary Ildikót és Rózsvölgyi Ildikót csodálhattuk. A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadást már március 27-én megismételték a Lajtha László AMI Máté János termében. Aki eljött, jól érezte magát, aki otthon maradt, fájhat a szíve, sokat mulasztott.

I. R. 

 

Opernsänger in Traismauer

Im Rahmen des Traismeurer Kultursommers gastierten über Vermittlung von Horst Jarc ungarische Opernsänger im Schlosshof in Traismauer.

Intendant Stadtrat Alfred Kellner konnte zahlreiche Besucher, unter ihnen auch Bürgermeister Herbert Pfeffer, die Stadträte Herbert Gorth und Walter Kirchner, Gemeinderätin Elisabeth Nadlinger, SP-Vizelandesgeschäftsführer Hannes Sauer, Volksbank-Bankstellerleiter Wolfgang Schön (die Volksbank war zugleich auch der Sponsor des Abends), die ehemalige Volksschuldirektorin Theresia Zimmermann, Kommerzialrat Harald Lutz, den Gesamt-Obmann des SC-Traismauer, Leopold Rauscher, Günter Reisinger (Obmann des Traismauer Kammerorchesters), den Nussdorfer Gemeinderat Herbert Schutzer sowie zahlreiche Musikfreunde von Nah und Fern Begrüssen.

Andras Barlay (Bariton-Solist), Andrea Újhelyi (Sopran-Solistin) und Balint Balashazi (Pianist) luden an diesem Konzertabend zu einer musikalischen Reise durc Italien ein. Dabei wurden die schönsten Lieder aus der Barockzeit, Opern-Meisterwerke von Wolfgang Amadeus Mozart, Christoph Willibald Gluck und Giacomo Puccini und als Schlusspunkt neapolitanische Lieder zum Besten gegeben.

Erstmalig wurde bei einer derartigen Veranstaltung ein Sonderpackage mit mehrgängigem Menü angeboten. Ein engagiertes Team rund um die Heurigenschenker Stefanie und LEOPOLD Rauscher zeichnete für das leibliche Wolf der zalreichen Konzertgäste verantwortlich.

 

Zenei időutazás Európában avagy Operaest egy néző szemszögéből

Jótékonysági estnek indult, mégis jóval többet kaptam ennél. Azért mentem el erre a programra, hogy egy súlyos beteg kisfiú kezeléséhez nyújtsak segítséget, ezzel a kevéssel támogassam őt és családját. Arra azonban nem számítottam, hogy ilyen fantasztikus emléket kapok a fellépőktől. Újhelyi Andreát hallottam már énekelni, de nem tudtam milyen, amikor duettezik. Libabőrös lettem, ahogy hallgattam őt és Barlay Andrást. Megszűnt a külvilág és lélegzet visszafojtva vártam az újabb és újabb dalokat. A kíséret pedig… nos, nem mindennapi. Mindig is szerettem a zongorát, de Balásházi Bálint játéka lenyűgözött. Ilyet korábban csak a TV-ben láttam. Bár a szöveget nem mindig értettem, mégis voltak szomorú és vidám, boldog és melankolikus percek. Azt gondoltam, hogy az opera és operett világa túl komoly egy „hétköznapi” ember számára, de tévedtem. Nem mindegy ki és hogyan adja elő. Ez a kis trió megmutatta, mennyire élvezetes tud lenni a komolyzene, mennyi érzést válthat ki belőlem, mindezt milyen intenzitással. Külön tisztelet jár nektek, amiért jótékonyságból vállaltátok a fellépést. Mindhárman fantasztikus emberek vagytok! Ezúton is köszönöm nektek ezt az élményt, valamint a csodás pillanatokat!

Benyes-Szöllősy Andrea


Karácsonyi Hangverseny a Gaál Imre Galériában

Újhelyi Andrea, Barlay András előadásában, Balásházi Bálint zongorakíséretével, három szép, bensőséges dallal kezdődött a koncert - felidézve a nemrég múlt ünnepi hangulatot – elsötétített teremben, gyertyafények mellett. Ezután a világ minden táját képviselő, négy olyan ének következett, a Sensa Dirigente Kamarazenekar kíséretével, melyek sokféle szemszögből közelítették meg az ünnepeket. Klasszikus és romantikus operarészletek csendültek fel szóló és duett előadásban a drámától a komédiáig remek előadásban. Előre tekintve az óév búcsúztatására, könnyedebb, zongorakíséretes dallamokkal örvendeztették meg a nagyszerű énekesek a hallgatóságot.
Végül fergeteges hangulat kerekedett a három operett-részlet felcsendülésével, amelyet a közönség éneklése is bizonyított.
Sokunkat nagy büszkeséggel töltött el, hogy intézményünk régi növendékei – egyikük jelenlegi kollégánk – ismét öregbítették iskolánk hírnevét ezzel a csodálatos esttel, mellyel sikerült a szürke hétköznapokból kiemelniük a hálás közönséget.